Паски можна святити у суботу та неділю

03.05.2013 12:47
святити паску

святити паску

Освячувати паски та інші продукти можна і в Велику Суботу і в сам Великдень. Про це Новинам Полтавщини повідомив настоятель Свято-Покровської православної церкви отець Миколай.

За його словами, святити продукти до пасхального столу можна вже в суботу ввечері, після закінчення Богослужіння. В неділю ж паски святять весь день. Також отець Миколай розповів, що традиційно на Пасху до храму несуть паски, яйця, хрін, сало, ковбаси та м’ясо.

«Немає чітких церковних правил, що має бути в кошику. Це встановлено, швидше, церковною та народною традицією. Крашанки – це символ життя. Так, традиційно найперші були червоного кольору, що пов’язують із легендою про Марію Магдалину, яка прийшла до римського імператора Тіберія із червоною крашанкою, щоб сповістити про Воскресіння Христове. Хрін у нашого народу є найкращою приправою до сала», – розповів отець Миколай.

А от алкогольні напої класти в кошик ні в якому разі не можна, тому що це маловірство.  Вино, горілка та інше спиртне не освячують, тому що вони заборонені церквою до вживання.

Поделиться в соц. сетях
0
Теги: